Gepost op 03-01-2018 in

Het dekenaat Herent nodigt u uit
voor de voorstelling “Simon van Cyrene”
in de Sint-Antoniuskerk van Buken (Bukenstraat 24).

“Simon van Cyrene” vertelt het passieverhaal, in volle voortgang,  gezien vanuit het gezichtspunt van de man die Jezus’ kruis hielp dragen. Fictie en “non- fictie”, afkomstig  uit de evangeliën, worden met elkaar vermengd. Vanuit de ik-figuur van Simon van Cyrene krijgen we een “pluralistische” (in)kijk op het passieverhaal… Hoe het zich mogelijks allemaal afspeelde voor de ogen van deze gewone man, Simon van Cyrene.

Deze vertelling bevat thema’s waar onze huidige maatschappij nog steeds mee worstelt:  Schuld en onschuld,  recht en onrecht en…al dan niet opkomen tegen dat onrecht.  Met dit verhaal, ‘Simon van Cyrene’ willen Victor, Rigo en Ivo u beroeren, soms tot in het binnenste van uw ziel.

De voorstelling bevat ook enkele liederen van Vlaamse volkszangers die ten tijde van WO I langs foren en markten trokken met hun liederen: Liederen van  o. a. Aloïs van Petegem werden door Rigo Spaepen en Ivo Ceulemans bewerkt alsook het gedicht ‘Brüder’ van Heinrich Lersch.

De slachtoffers van WO I uit onze streek worden ook herdacht.

Auteur : Victor Van de Poel

Verteller : Ivo Ceulemans

Accordeon : Rigo Spaepen

Productie : Francis Verdoodt en Luc Devisscher.

Kaarten aan 7 EUR te verkrijgen op onze secretariaten.

 

Share