Gepost op 21-02-2018 in

De vastencampagne van Broederlijk Delen “Help honger de wereld uit” loopt op volle toeren. Het lijkt vaak wel vechten tegen de bierkaai.

Als antigif bieden wij u een thema-avond aan. Want er zijn wegen om hongersnood te bekampen.

Onder de titel “Honger de wereld uit, maar hoe?” bent u op woensdag 14 maart om 20 uur welkom
in de brasserie van het Woon- en Zorgcentrum Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes, Dorpsplein te Erps.

Wat staat er op het menu?

Als aperitief brengt Senegalese muziek ons in de sfeer.

Geen voorgerecht want het is vasten.

We serveren wel een soepje van enthousiaste getuigen.

Het hoofdgerecht wordt een interview met Katelijne Suetens, beleidsmedewerker van Broederlijk Delen wat betreft ‘Recht op voedsel’.

Zij staat met ons stil bij de oorzaken van zoveel honger in de wereld en focust met ons op Oeganda en Senegal. Tim Pauwels, VRT-journalist en dorpsgenoot, vuurt de vragen op haar af.

Daarna krijgen wij een fotoverslag van de sympathisantenreis van Broederlijk Delen naar Senegal. Pastoor Patrick was mee en bezocht verschillende projecten van de partners van Broederlijk Delen. Hij brengt reisindrukken onder het motto “Broederlijk Delen werkt”. In ons parochieblad kreeg u reeds verschillende fotomeditaties. Hopelijk smaken ze naar meer.

We voorzien dat deze maaltijd overgoten wordt met eerlijke drank.

Iedereen is welkom. De ingang is kosteloos. Maar we vragen graag een vrije bijdrage. Hiermee sponsort u de sportievelingen die op zondag 27 mei zullen deelnemen aan “Dwars door de boerenbuiten”, de sponsortocht van Broederlijk Delen in Bierbeek.

 

Share