Gepost op 14-02-2017 in

adept logo

In het hart van Winksele.

Een oud beeld, een nieuwe school en een snood plan.

Gebrouwen uit een drang om gisteren met morgen te verbinden.

Geboren op een moment dat enkelen er in geloofden.

Adept volg je nog?

 

Adept, het bier.

Adept is een ambachtelijk blond hoge gistingsbier (7,5°), ongefilterd en ongepasteuriseerd. De Adept kwam tot leven onder de kerktoren van Winksele. Brouwer Dimitri Staelens stelde het recept op en vond in Marc Andries van Brouwerij De Vlier een geestesgenoot om dit in realiteit om te zetten.

 Adept, de naam.

De naam Adept verwijst naar de ‘adepten van St.-Jozef’, een groep enthousiastelingen met maar één missie: onze 120 jaar jonge dorpsschool De Kraal Winksele een duwtje in de rug geven.

Met de verhuis naar het nieuwe schoolgebouw bleef het beeld van Sint-Jozef, de vroegere patroonheilige, wat verweesd achter. De adepten zullen met de eerste opbrengsten van het bier dit stukje dorpserfgoed ‘bij de tijd’ brengen, zodat het opnieuw een plaats kan krijgen in de school.

Zo willen ze gisteren met morgen verbinden.

Adept, proeven.

Je vindt beslist een gelegenheid om onze Adept te proeven, bijvoorbeeld tijdens de ‘proefavonden en -namiddagen’ van De Smederij of op Winksele zingt (weer)’ op 18 maart. We houden je op de hoogte via onze facebookpagina: Adept, het bier .

 Adept, volg je nog?

Share