Gepost op 27-09-2017 in

Nieuwsgierige en geïnteresseerde kinderen op de eerste rij. Sommigen vinden het leuker om bij mama of papa te zitten. En dat mag ook. De grote mensen erachter. Klaar om van start te gaan met de eerste Emmaüsviering. Samen zingen, bidden en ervaren. God beter leren kennen doorheen het verhaal van Jezus over de wijngaardenier. Zijn wij nu werkers van het eerste uur ? Of werkers van het laatste uur ? Gaat het over wie het hardst werkt, wordt maar evenveel betaald als de mensen die maar weinig gepresteerd hebben ? Of zit er iets anders achter dit verhaal ? Pastoor Patrick ging met jong en oud in gesprek en we kwamen tot de conclusie dat het verhaal van Jezus ons vooral vertelt dat onze Hemelse Vader iedereen even graag ziet en evenveel liefde wil geven, maar net zoals onze mama’s en papa’s af en toe wat meer aandacht moeten geven aan één van de kinderen omdat ze ziek zijn of verdriet hebben. Zo gaat God om met ieder van ons. Een fijn gevoel om dat te weten !

Na de viering werd er nog tijd gemaakt om een praatje met mekaar te slaan en zo elkaar beter te leren kennen.

Daar gaat het dus om bij de Emmaüswerking. Doorheen de vieringen en de ontmoetingen gaat Jezus met ons mee en vertelt verhalen over Gods liefde en dromen voor ons, zijn kinderen. Wie we ook zijn, jong, oud, meisje of jongen. Van waar we ook komen. We zijn allemaal super welkom !

We kijken dus al uit naar de volgende Emmaüs viering. Maar eerst gaan we op 21 oktober met de vormelingen op Missiodag in Tienen.

23092017-16

23092017-15

23092017-05

Share