Gepost op 06-09-2018 in

Het aartsbisdom Mechelen-Brussel neemt samen met vele andere bisdommen in Europa, waaronder alle Belgische, deel aan het initiatief om op vrijdag 21 september 2018 alle kerkklokken te laden luiden ter gelegenheid van de internationale VN-dag voor de Vrede.
Daarom luiden die dag alle klokken tussen 18 uur en 18.15 uur.
Ook op 11 november 2018 willen we alle kerkklokken van ons land laten luiden voor de vrede. En dat om 11 uur ter gelegenheid van honderd jaar wapenstilstand Wereldoorlog I. Beiaarden zullen zich om 11.30 uur laten horen.

Diocesane vieringen
100 jaar einde Wereldoorlog I
In het aartsbisdom Mechelen-Brussel wordt de honderdste verjaardag van het einde van de Eerste Wereldoorlog naast de plaatselijke vieringen ook herdacht in een diocesane viering.
Op 11 november om 11 uur heeft namens de geloofsgemeenschap van het aartsbisdom in de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal te Brussel de eucharistieviering voor de vrede plaats, voorgegaan door kardinaal Jozef De Kesel.
Om 15 uur wordt op 11 november op initiatief van de kerkfabriek in de Sint-Romboutskathedraal te Mechelen de Mis voor Vrede van Karl Jenkins uitgevoerd. Het is een indrukwekkende Mis voor een groot concert, groot koor en solisten. Meer info over hoe kaarten kunnen besteld worden op www.kathedraalmechelen.be

Share