Gepost op 25-11-2018 in , , , , ,

Uit elk kind het allerbeste halen moet de doelstelling zijn van het onderwijs De werkelijkheid is anders. De kinderen uit gezinnen in armoede hebben meer kans op slechte schoolresultaten, op zittenblijven, op schoolmoeheid. Hebben ze minder talent? Of moeten ze meer afstand afleggen dan de kinderen in de binnenbanen. Ze zitten gevangen in een armoedeweb en ervaren de ongelijkheid op school.
In een tijd dat de kinderarmoede in ons land toeneemt vraagt Welzijnszorg/Samen-tegen-Armoede aandacht voor de invloed van armoede op onderwijs. Welke zijn de mogelijke oorzaken, maar ook wat kan eraan gedaan worden.

 

Welzijnszorg pleit voor:
– een betaalbaar onderwijs
-een open school
-investeren in leerkrachten

Ben je als directie, leerkracht, lid van een oudercomité of schoolraad betrokken bij deze problematiek, lig je als burger wakker van deze onrechtvaardige toestand of wil je gewoon meer weten over hoe we kinderen uit die ‘buitenbaan’ op school kunnen krijgen? Kom dan
op vrijdag 7 december om 20 u.
naar de  Persilstraat 7 in Herent

Mevrouw Arabel Cardoen, politiek medewerksters van Welzijnszorg uit geeft uitleg over hoeveel kinderen in de buitenbaan lopen, wat de mogelijke oorzaken zijn en welke aanbevelingen Welzijnszorg geeft om te komen tot grotere gelijke kansen.
Na de inleiding van mevr Cardoen is er ruimte om bemerkingen te formuleren, vragen te stellen en van gedachten te wisselen.

Iedereen welkom, de toegang is gratis

Meer inlichtingen:

Tuur Vanempten
Vloerstraat 40
3020 Herent
016/23.55.83

Share