Gepost op 19-03-2019 in

Heb je het al gehoord? Van de onrust in de supermarkt? En bij de groenteboer om de hoek? Het fruit is boos. De mango’s, papaja’s, bananen, ananassen, maar vooral de avocado’s hebben er genoeg van. Terwijl ze groeien aan bomen en struiken in Guatemala, zien ze de boeren honger lijden.

In Guatemala is de meerderheid van de bevolking afhankelijk van de landbouw. Toch hebben de meeste boeren zelf geen grond om groenten en fruit op te telen. Een handvol rijken bezit meer dan de helft van alle landbouwgrond. Onrechtvaardig?

Dat vinden ook de vruchten uit Guatemala. Ze protesteren totdat de boeren ze op hun eigen grond en voor hun eigen bord kunnen kweken.

Samen met zijn partnerorganisaties werkt Broederlijk Delen op twee sporen: boeren en boerinnen helpen hun kleine lap grond duurzaam en optimaal te benutten en tegelijkertijd politiek druk uitoefenen voor een rechtvaardige herverdeling van de grond.

Steun de campagne van Broederlijk Delen !

  • Hang een affiche aan je raam en vertel je buren en vrienden over de strijd van de boeren in Guatemala.
  • Doe een gift via deze link of op het rekeningnummer BE12 0000 0000 9292 met gestructureerde mededeling +++201/1000/46251+++
  • Kom op zaterdagvoormiddag 30 maart naar de openbare bibliotheek van Herent. Daar vindt een koffiestop plaats. Iedereen welkom !

 

Share