Gepost op 24-04-2019 in

De naam van Maria, de moeder van Jezus komt in het Nieuwe Testament in amper 20 verzen voor. Wat er over haar verteld wordt staat volledig in het licht van de geboorte van haar zoon. Voor verhalen over haar geboorte en jeugd, over haar huwelijk met Jozef en haar opname in de hemel moet je buiten de Bijbel lezen.

  • De eerste leesavond leren we Maria als moeder van Jezus beter kennen. We lezen hiervoor zowel in de bijbelse als de buitenbijbelse geschriften. We kijken ook hoe de kunst aan haar figuur gestalte gaf.

De figuur van Maria van Magdala is wellicht de bekendste maar ook de meest beruchte vrouw uit het Nieuwe Testament. Toch weten we niet zo veel over haar. De evangelist Lucas vertelt hoe ze mee op tocht gaat met Jezus. Volgen

 

Maria Magdalena heeft ook een evangelie op haar naam. Wat staat er in dit geschrift uit de vierde eeuw en kunnen we er iets mee doen?

  • De twee en derde leesavond leren we Maria als reisgezel van Jezus beter kennen. We pluizen hiervoor de bijbelse teksten over haar uit en maken ook kennis met het zgn. “Evangelie volgens Maria Magdalena”.

Vanuit inleiding, lectuur en gesprek wordt deze twee Maria’s verbonden met onze geschiedenis en met ons eigen leven.

Drie bijbelse leesavonden met Luc Devisscher

  • Zusters Annonciaden, Pastoor De Clerckstraat 3, 3020 Veltem-Beisem
    • dinsdagen 30 april en 7 en 21 mei 2019 (19:45-22:15)

In samenwerking met CCV

Praktische info

Gelieve een Bijbel mee te brengen indien mogelijk.

Deelnemersprijs: € 30 – Standaardprijs, € 24.00 – Reductie bij online inschrijven op www.vlbm.be of via greet.denolf@ccv.be

 

Share