Gepost op 17-08-2019 in ,

Inderdaad, ruim vijf jaar geleden kwam de vicariale verantwoordelijke van de territoriale pastoraal, Guy De Keersmaecker, ons vertellen dat met ingang vanaf  1 september 2014 we voor de federaties Kortenberg en Herent een nieuwe federatiepastoor kregen, die dan ook meteen Deken zou zijn voor het Dekenaat Herent. Twee jaar later zou Pastoor Patrick ook federatiepastoor worden in Kampenhout.

De week na Pasen van dit jaar mocht Pastoor Patrick zelf aankondigen dat hij een nieuwe opdracht krijgt. Opnieuw met ingang vanaf 1 september. Het hoe en waarom kon je al lezen in vorige edities van ons blad.

Langzaamaan kwam er hier en daar de vraag “we gaan toch nog iets doen voor Pastoor Patrick ?” En dus polste ik bij hem hoe hij het zag. “Zeker geen 15 vieringen. Een gemeenschappelijke eucharistieviering, niets te groot, geen cadeaus, gewoon een gelegenheid om mekaar te ontmoeten. Ik ben hier ten slotte nog maar vijf jaar.” En dat wordt het dus.

 

Op 15 september om 10u vieren we samen eucharistie in de kerk van Kortenberg. In de andere kerken van ons dekenaat is er die dag geen viering. Na de viering is er een gelegenheid om mekaar te ontmoeten bij een drankje.

 

In de namiddag vanaf 14u is er een feest van Solidariteit en dankbaarheid in de tuin van de Oude Abdij  met als hoofdbedoeling “mekaar ontmoeten”. (Bij slecht weer verhuizen we naar de kerk) En iedereen is welkom ! Van welke (geloofs)overtuiging of afkomst dan ook. Het enige wat we vragen is, dat je uit sympathie voor Pastoor Patrick komt mee feesten.
Er is een kinderspeelhoek ; met springkastelen, kinderschmink en volksspelen.
Er is mogelijkheid om bij een glaasje en lekker zelfbereide dessertjes (door onze vrijwilligers) of een ijsje wat te keuvelen, te zitten, te ontmoeten. Ondertussen spelen er muziekgroepjes uit de parochiefederaties. Karikaturist Bart Bals tekent de hele namiddag mensen die geportretteerd willen worden. Tussendoor zal de stem van Peter Verlinden klinken om ons opmerkzaam te maken voor iets bijzonders op het feestterrein.
Het is Pastoor Patricks uitdrukkelijke wens dat we geen groot afscheidsgeschenk zouden voorzien. De eventuele opbrengst van deze dag wordt geschonken aan Broederlijk Delen en KVG (de gehandicaptenwerking van het oude Dekenaat Herent). Wil je extra sponsoren ? Dan mag je jouw bijdrage in de giftendoos steken. Maar nog beter : jouw aanwezigheid is veel belangrijker.

Er zal ook een wensboek liggen, waarin je iets kan schrijven voor Pastoor Patrick.

Omstreeks 17u is het weer tijd om naar huis te gaan.

Kom best te voet of met de fiets naar het feest. Kom je van wat verder, dan parkeer je je wagen best op de parking van GC Colomba (Wijngaardstraat 1). Van daaruit zullen er wegwijzers staan naar het park.

Wie wil, mag ook helpen bij het klaarzetten, tijdens het feest of bij de opruim.  Kandidaten laten best iets weten aan Chantal met een mailtje chantal.lemmens1@telenet.be of telefonisch naar 0475 53 54 89

Share