Gepost op 14-10-2019 in ,

In Armenië groeien abrikozenbomen in de de vallei van de Ararat en aan de voet van de aanpalende bergen. Niets kenmerkt een Armeniër en zijn spirituele achtergrond zo goed als een abrikozenboom. Daarom ook droegen vele eeuwen geleden de Armeense koningen abrikooskleurige gewaden. Grote Armeense
componisten als Komitas en Ashough Djivani componeerden liederen met als titel ‘de Abrikozenboom’. Daarin vergeleken ze de boom met Armenië en de vruchten met de bewoners. Armeense Folkmuziek Het Tsirani-ensemble, of Ensemble van de  Abrikozenboom heeft dus zijn naam goed gekozen om de Armeense traditionele muziek en liederen te vertolken. Doorheen deze eeuwenoude muziek proeven we de zoetheid van de Armeense vruchten en cultuur. Het hoofddoel van het Tsirani-Ensemble, dat gesticht werd in 2012, is de nationale muziek te laten horen vanuit zijn verschillende
perspectieven, eenvoudig en toegankelijk voor het moderne publiek en het moet voldoen aan de verwachtingen
van zowel een kieskeurige muzikant als een gewone luisteraar.

Zaterdag 26 oktober 2019 // 20.30 uur // Kerk Winksele
vvk: 12 euro / -12 jaar: gartis / +12 jaar: 6 euro. Tickets en info via www.gcdewildeman.be of 016 85 30 20

Share