Gepost op 20-03-2020 in ,

Dankzij een bijzondere inspanning van de kerkfabriek kan het kerkgebouw van Winksele vanaf zaterdag 21 maart dagelijks tussen 10 en 17 u. worden opengesteld voor het publiek.

We willen iedereen die er behoefte aan heeft een plek geven om de rust en de stilte op te zoeken.

Natuurlijk vragen we de bezoekers om de nu geldende richtlijnen en het samenscholingsverbod strikt te respecteren.

Het Corona virus krijgt een steeds groter stuk van onze samenleving in haar greep, alsmaar meer mensen zijn op op zichzelf aangewezen.  Toch willen we samen, in solidariteit op weg gaan naar Pasen. Onze kerk is een huis dat voor
iedereen openstaat en waar gedeeld wordt tussen wie er wonen of te gast zijn.

U kan in de kerk pakketten voor de Voedselbank van onze parochiefederatie achterlaten. Want door het wegvallen van de gebruikelijke overschotten in de supermarkten, heeft die het vandaag erg moeilijk om de gezinnen te helpen die op haar een beroep doen.

We roepen ook op tot solidariteit met het Zuiden, in het kader van de nu noodgedwongen gestaakte campagne van Broederlijk Delen.  De leuze dit jaar, ‘Delen doet goed’, kon niet beter gekozen zijn. Help met een gift op BE12 0000 0000 9292.

Ondertussen wensen we iedereen veel sterkte toe in het volste vertrouwen dat het allemaal goed komt en dat we hier sterker uitkomen.

 

Share