Gepost op 09-04-2020 in

Dag bezoeker van onze website,

Een tijdje geleden… het was bij de presentatie van het werkschriftje “woorden die raken” van Mgr. Vanhoutte, zag ik Lucie Vrebos in de Abdij van Vlierbeek. Ze bracht toen enkele mooie ontroerende gedichten in de trieste regen van een herfstavond. Ik vroeg haar of zij het zag zitten om samen iets rond Goede Vrijdag te doen. Stap voor stap groeide het idee en kreeg het vorm. Het zou een evocatie worden met gedichten van Lucie, met muziek van Louise-Marie, met zang van Klaar. Ook Riet Maes sprong op de kar. En we zagen het meer en meer en beter en beter zitten. Een andere soort van avondwake voor Goede Vrijdag kwam zo stilletjes aan tot stand. De ideeën waren helemaal uitgeschreven toen in ons land de coronacrisis losbrak. We voelden al snel aan dat we op Goede Vrijdag geen evocatie zouden doen. Jammer vonden we dat. Heel jammer. Tot iemand zei : eigenlijk zouden we dat moeten opnemen en zo naar de mensen brengen.

En dus begonnen we eraan. Allemaal heel erg leek in het vak van filmen, belichting, geluid en montage. Maar we zetten door.

En in al onze beperktheden en met de beperktheden die deze coronatijd ons oplegde, is het ons toch aardig gelukt. Ondertussen hebben we al meerdere video’s de wereld ingezonden. Hieronder kan je ze allemaal bekijken.

Hopelijk beleven jullie er evenveel deugd aan dan wij bij het klaarmaken.

7 woorden die raken 

Moeder-lof

Hemelvaart

Onze Vader(s)

Eindeloze Liefde

Ik wens jullie deugddoende bezinningen toe !

Namens iedereen die de projecten mogelijk maakte !
Lucie, Rosa, Hilde, Klaar, Peter, Mark, Louise-Marie, Riet, Silke, Bart, Ewoud Deken Patrick en ikzelf

Chantal

Share