Gepost op 28-09-2021 in

Filmvoorstelling, 6 oktober, Hangar3020

Op woensdag 6 oktober komt het Food.Film.Fest van ‘Voedsel Anders’ langs in Hangar3020 met de film ‘Food for Change’ van documentairemaker Benoït Bringer. De voorstelling begint om 20 uur en de toegang is gratis. Aansluitend is er een debat met Herentse voedselmakers en lokale initiatieven.

Na de filmvoorstelling is er een debat met Herentse voedselmakers en lokale initiatieven die werk willen maken van een eerlijk voedselsysteem waarin boeren krijgen waar ze recht op hebben, de natuur niet vernietigd wordt en mensen gezond kunnen eten.

‘Food for Change’ vertelt het verhaal van vrouwen en mannen over de hele wereld die een ander voedselmodel uitvinden dat gunstig is voor de planeet, de natuur en onze gezondheid. Van de oprichting van gemeentelijke boerderijen voor 100% biologische, korteketen schoolkantines tot anti-afvalkookmethodes of het verminderen van onze vleesconsumptie. Van het ter beschikking stellen van gemeenschappelijke tuinen voor de meest kansarmen tot ondersteunend beleid voor kleine onafhankelijke producenten. De oplossingen zijn er, binnen handbereik.

Meer info op www.voedsel-anders.be. De vzw Voedsel Anders is een beweging van 25 partnerorganisaties die ijveren voor agro-ecologie en op een positieve, verbindende manier de transitie naar duurzame landbouw en voeding ondersteunen en verdedigen.

Partnerorganisaties van Voedsel Anders zijn o.a. Broederlijk Delen, Oxfam-Wereldwinkels, Rikolto, Natuurpunt, VELT, Voedselteams en Boeren en Buren.

Zie ook https://www.herent.be/foodfilmfest

Share