Gepost op 06-05-2024 in , , , , , ,

Op woensdag 19 juni om 19u45 brengen we zoveel mogelijk vrienden samen voor een hapje en een drankje in de tuin van het parochiecentrum in Winksele en vooral voor een avond vol inspiratie over onze toekomst als gelovige gemeenschap.

Wat betekent onze gemeenschap vandaag nog voor ons en wat kan ze nog betekenen ? Dat is geen gemakkelijk onderwerp.    We roeien allemaal met de riemen die we hebben en dat zijn er elk jaar een beetje minder …  zoals dat ook in andere verenigingen het geval is.  Tegelijkertijd vragen we ons ook af hoe we meer open kunnen staan voor nieuwe mensen die iets minder kerkgebonden zijn vandaag.

Hoe hebben andere parochies dit met succes opgenomen ? Wat hebben zij opgezet ? Hoe hebben ze het aangepakt ? Daarover komt Luk Vanmaercke ons inspireren.

Je kent Luk Vanmaercke wellicht als hoofdredacteur van Kerk & Leven, tot 2022.   Voordien was Luk woordvoerder en communicatie adviseur in de politiek en de Europese commissie.   Daarnaast is Luk reiziger en wijnmens, vader en echtgenoot, catechist en bewonderaar van Don Bosco.  Vandaag is hij actief in “Space for Grace”, een organisatie die lokale initiatieven tot kerkvernieuwing ondersteunt. Hij spreekt dus vanuit de praktijk en zal ons zeker kunnen inspireren. :

A collage of images of people and a building

Description automatically generated

In veel katholieke geloofsgemeenschappen zoeken mensen naar nieuwe wegen. Om van waarde te zijn voor de ander, om spiritualiteit vorm te geven en anderen zich verbonden te laten voelen met de gemeenschap. Dit vraagt veel creativiteit van parochies, leefgemeenschappen en andere organisaties. Hoe kun je een vitale gemeenschap blijven of worden? Hoe kun je mensen ruimte bieden om Gods liefde te ervaren? Het is een zoektocht die vraagt om experimenteren en innoveren.

Space for Grace wil plaatselijke geloofsgemeenschappen versterken door haar vernieuwende initiatieven te ondersteunen met een geldelijke bijdrage en door de projectteams samen te brengen in learning communities. Het netwerk dat daardoor ontstaat wil zo nieuwe levenskracht geven aan de concrete geloofskernen binnen de katholieke kerk.

Er zal uitgebreid tijd zijn voor interactie en uitwisseling en uiteraard ook voor een gezellige babbel bij een natje en een droogje.   Wil je al een idee van waar het concreet over gaat, kijk dan al eens op deze link :  https://spaceforgrace.be/ 

Aarzel niet om deze uitnodiging ook aan bevriende geïnteresseerden te bezorgen

Alvast bedankt om je deelname (of niet) te bevestigen door te klikken op onderstaande link.

Ik zal er graag bij zijn.                                                             Ik zal er niet bij kunnen zijn.

Vriendelijke groeten,

Mark De Proost en parochieteam Winksele

Vilvoordsebaan 14E

3020 Winksele

mark.deproost@axa.be

Share