Laden Activiteiten

« All Events

  • Dit activiteit is voorbij.

Das Leiden

19 februari 2017 om 15:00 - 17:00

| €10,00

 

 Het Abanner Das Leidenntwerps koor Melpomene schenkt op zondag 19 februari 2017 om 15 uur een benefietconcert aan “Stapke in de wereld”, een welzijnsschakel uit onze streek. Het concert vindt plaats in de Onze-Lieve-Vrouwkerk van Kortenberg en draagt als thema “Das Leiden.”

Melpomene
is een Antwerps koor met jarenlange ervaring in sacrale renaissancemuziek. Het koor brengt net voor het begin van de vasten 2017 dit bijzonder concert, allicht de eerste “passie” van het jaar. Dirigent Jan Melaerts opteerde voor een programma opgebouwd rond het thema “Das Leiden”. Centraal hierin staat een a capella Johannespassie uit 1631 van een prominent Praags kapelmeester, Christoph Demantius.

“Stapke in de wereld”
is een Welzijnsschakel uit Herent die kwalitatieve vakanties en leuke uitstappen organiseert tegen betaalbare prijs voor mensen die dapper rondkomen met een té klein budget. Er zijn moeder-kindvakanties met kinderen van 0 tot 6 jaar, kinderkampen voor lagere schoolleeftijd, fietskampen voor tieners, fietstochtjes en fietsateliers voor jongeren, een Roma-meidenkamp…

De GROS Kortenberg (Gemeentelijke raad van Ontwikkelingssamenwerking) onder meer  in samenwerking met Oxfam Wereldwinkels, kerkfabriek Onze-Lieve-Vrouw Kortenberg, het dekenaat Herent, “Samen tegen armoede”, Fair Trade Kortenberg, en anderen nemen de organisatie op zich.

De toegang

bedraagt tien euro. En met uw kaart wordt u door Fair Trade en Oxfam  nadien vergast op een (h)eerlijk glaasje.

Kaarten te verkrijgen bij : de Uit-balie van de bibliotheek van Kortenberg, de federatiesecretariaten van het Dekenaat Herent, de medeorganisatoren en de kerk van Kortenberg.

 

 

Gegevens

Datum:
19 februari 2017
Tijd:
15:00 - 17:00
Kosten:
€10,00
Activiteit Categorieën:
, , , , ,

Organisator

Decanaat Herent

Locatie

Onze-Lieve-Vrouwkerk
Kloosterstraat 9
Kortenberg, Vlaams-Brabant 3071 België
+ Google Maps
Website:
https://www.kerknet.be/organisatie/federatie-kortenberg